Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Parade Disneyland Paris ingekort: wagen Peter Pan defect

16-01-2023, 18.59 uurBeeld: @DLPReport

Disney Stars on Parade, de dagelijkse parade van Disneyland Paris, is ingekort. Vanwege een defect werd de paradewagen van Peter Pan in tweeën gesplitst. Tot nader order wordt alleen het voorste gedeelte, bestaand uit een rotspartij in de vorm van een schedel, gebruikt.

Het achterste deel van het wagen oogt als een gigantische halve maan met tandwielen en een gezicht. Daar hangt een goudkleurig schip aan dat heen en weer kan schommelen. Normaal gesproken neemt hoofdpersoon Peter Pan plaats op de vliegende boot. Kapitein Haak zit op de schedel ervoor.

Sinds afgelopen weekend ontbreekt de maan met het schip. Disney heeft daar zelf niet over gecommuniceerd. Volgens ingewijden moeten onderdelen van de wagen vervangen worden. Dat zou kostbaar én tijdrovend zijn. Op dit moment is niet duidelijk wanneer de Peter Pan-unit weer compleet zal zijn.

2017
Andere wagens staan in het teken van onder andere Toy Story, The Lion King, The Jungle Book, Finding Nemo, Sleeping Beauty en Frozen. Disney Stars on Parade wordt elke dag opgevoerd, tegenwoordig om 17.30 uur. De stoet ging in 2017 in première als onderdeel van de viering van het 25-jarig jubileum.Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be