Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsaland De Panne

Anubis The Ride in Plopsaland De Panne loopt halverwege de baan vast

15-01-2023, 23.26 uurBeeld: @mathispreenen, @kobe.meert

Bezoekers van Plopsaland De Panne hebben vandaag geen ritje kunnen maken in Anubis The Ride. De reden: een karretje van de lanceerachtbaan was halverwege de baan vastgelopen. Op beelden van pretparkfans is te zien hoe het bakje het parcours niet heeft kunnen afmaken door een gebrek aan snelheid.

Dat gebeurde bij het opstarten van de rollercoaster. Er zaten tijdens de testrit geen mensen in het voertuig. In De Panne was zondagmiddag sprake van windvlagen van zo'n 40 kilometer per uur. Vermoedelijk heeft een operator een inschattingsfout gemaakt. Het karretje zal terug naar het station getakeld moeten worden.

Anubis The Ride is 600 meter lang en 34 meter hoog. Normaal gesproken bedraagt de topsnelheid 90 kilometer per uur. Passagiers gaan na de lancering drie keer over de kop. De attractie werd veertien jaar geleden gebouwd door de Duitse fabrikant Gerstlauer.

Weersomstandigheden
In tegenstelling tot andere grote Belgische pretparken blijft Plopsaland het hele jaar geopend. Tot begin april is het park toegankelijk op alle woensdagen, zaterdagen en zondagen, plus de krokusvakantie. De buitenattracties zijn in principe open als de weersomstandigheden het toelaten.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Plopsaland De Panne
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be