Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Suske en Wiske bezoeken Phantasialand in nieuw stripverhaal

15-01-2023, 18.59 uur

Een nieuw stripboek van Suske en Wiske staat in het teken van het Duitse pretpark Phantasialand. In het stripverhaal De Rookburgh Rookies, dat binnenkort uitkomt, brengen de Vlaamse striphelden een bezoek aan het attractiepark in Brühl. Daar beleven ze een avontuur in Rookburgh, de steampunk-themawereld waar flying coaster F.L.Y. te vinden is.

"Als ze Rookburgh bezoeken, wordt het avontuur wel heel levensecht", luidt de omschrijving. Hoofdpersonages Suske, Wiske, Lambik en Sidonia komen "op magische wijze" terecht in het Rookburgh uit het verleden. "Daar blijkt de stad te worden gerund door een zekere An Traciet, die haar fortuin maakt door stoom te verkopen aan de rijke inwoners die ver boven de stad in peperdure ballons wonen."

Een groep kinderen kwam in opstand tegen de kwade heerseres, zo ontdekken Suske en Wiske. De zogenoemde Rookburgh Rookies beschikken over een nieuwe vorm van energie die de vervuilende koolcentrales overbodig maakt. An Traciet wil hen echter koste wat kost uitschakelen.

Omslag
Het 48 pagina's tellende album is ontwikkeld in samenwerking met Phantasialand, als onderdeel van een commerciële deal. De Rookburgh Rookies, genummerd als het 368e Suske en Wiske-stripboek, verschijnt op woensdag 3 mei. Men heeft het uiterlijk van de omslag nog niet onthuld. Wel toont Studio Vandersteen alvast drie karakters uit het verhaal: Zihna, Zihno en een man die iets weg heeft van acteur Sam Elliott.

Suske en Wiske doken in de loop der jaren vaker op in Europese attractieparken. Zo gingen kwamen ze in de verhalen De Vliegende Klomp (1975), De Efteling-elfjes (1978), De Belhamel-bende (1982) en Fata Morgana (1988) terecht in de Efteling. In De Lieve Lilleham (1983) komt het Deense pretpark Tivoli voorbij.

Bellewaerde Park
Voor De Kattige Kat (1986) weken de stripfiguren uit naar Bellewaerde Park. De Razende Race (1996) speelt zich af in Plopsa Coo, dat toen nog Télécoo heette. Het scenario van Tex en Tery (1997) gaat deels over Boudewijn Seapark.

Meer Phantasialand
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be