Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Europa-Park stelt uitbreiding van Oostenrijks themagebied uit

09-01-2023, 23.20 uur

Europa-Park heeft een groot bouwproject in de ijskast gezet. Eigenlijk zou deze winter het Oostenrijkse themagebied uitgebreid worden. Bij boottocht Josefinas Kaiserliche Zauberreise had een multifunctioneel stationsgebouw moeten verrijzen met een restaurant, een speeltuin en zitgelegenheden.

Josefinas Kaiserliche Zauberreise is de nieuwe versie van de Afrikaanse vaartocht Dschungel-Floßfahrt. Afgelopen jaar maakte het originele uiterlijk plaats voor een Oostenrijks thema, met paleistuinen op het water. Het ging daarbij om een eerste fase. Het Duitse pretpark kondigde aan dat de attractie begin 2023 afgemaakt zou worden.

Ontwerpen van het nieuwe bouwwerk werden al getoond op borden in het park. Hoewel Europa-Park een prima seizoen achter de rug heeft, waarin zelfs een bezoekersrecord is verbroken, komt het beloofde bouwproject er voorlopig niet. Dat heeft het management afgelopen weekend bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst met fans. Wel worden de boten van de attractie vervangen.

Kroatië
Een woordvoerster belooft dat de toevoeging in een later stadium alsnog gerealiseerd zal worden. De komende tijd gaat alle aandacht uit naar de bouw van themadeel Kroatië, waar in 2024 een nieuwe lanceerachtbaan moet openen. Dat is een jaar later dan aanvankelijk gepland. In waterwereld Rulantica legt men ondertussen de laatste hand aan een nieuwe glijbaantoren, die volgens de planning al af had moeten zijn.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be