Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Feestzanger maakt carnavalshit van Efteling-sprookje De Indische Waterlelies

11-01-2023, 12.52 uur

Het sprookje van De Indische Waterlelies in de Efteling vormde de inspiratiebron voor een nieuw carnavalsnummer. Feestartiest Johnny Gold, naar eigen zeggen "de ongekroonde koning van de Nederlandstalige feestmuziek", gebruikte de bekende Efteling-melodie voor zijn single De Waterlelie Dans, bedoeld voor het carnavalsseizoen van 2023.

Bij De Indische Waterlelies klinkt al sinds de opening in 1966 het nummer Afrikaan Beat van Bert Kaempfert. Het instrumentale lied werd in het verleden vaker gerecycled voor feestmuziek, al is de link met de Efteling niet altijd evident. Johnny Gold verwijst in de tekst en in de bijbehorende videoclip wel expliciet naar het attractiepark.

Te zien is hoe Gold naar de Efteling rijdt. "Ik hou niet echt van dansen, dat past niet zo bij mij", zingt hij vervolgens. "Maar ben ik in de Efteling, dan ga ik in de rij. Voor die waterlelies, die langzaam opengaan. 'k Krijg kippenvel en kriebels en laat mezelf gaan." Op de singlehoes prijkt een originele tekening van Anton Pieck.



Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be