Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Holiday Park Germany

Duits pretpark Holiday Park verhoogt entreeprijs met 10 euro in twee jaar

12-01-2023, 14.06 uur

Een kaartje voor Holiday Park in Duitsland, onderdeel van de Plopsa Group, is dit jaar 10 euro duurder dan twee jaar geleden. In 2023 betalen bezoekers van het attractiepark 48,50 euro voor een regulier entreebewijs, terwijl hetzelfde ticket in de zomer van 2021 nog 38,50 euro kostte.

Afgelopen zomer bedroeg de toegangsprijs 45,50 euro. Holiday Park verhoogde het tarief de afgelopen twee jaar dus met 25 procent. In de tussentijd openden geen nieuwe attracties. Wel werd de darkride Burg Falkenstein gesloten voor een transformatie en verdween de nostalgische waterskishow definitief.

Achter de schermen vinden voorbereidingen plaats voor meerdere uitbreidingen. Zo heeft Plopsa plannen voor een themagebied rond muziekfestival Tomorrowland, een zwemparadijs en een themahotel. Dit jaar opent een waterspeelplaats die in het teken staat van de animatieserie Super Wings.

Inflatie
Met een entreeprijs van 48,50 euro gaat Holiday Park het Vlaamse zusterpark Plopsaland De Panne achterna, dat fungeert als vlaggenschip van de Plopsa Group. Daar werd deze maand dezelfde prijsverhoging doorgevoerd. Volgens het management heeft men eigenlijk geen keuze, gezien de inflatie en de genoemde investeringen.

Het parkeertarief van Holiday Park stijgt van 8 euro naar 10 euro. Ook abonnementen worden duurder. Voor een reguliere jaarkaart hoefde vorig jaar nog 69,99 euro afgerekend te worden. In 2023 kost de pas 30 euro meer: 99,99 euro per persoon. Het gaat om een prijsverhoging van bijna 43 procent in één jaar.

Meer Holiday Park Germany
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be