Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Bekende arcadespellen in het groot nagebouwd in Limburg: 'Bezoeker wordt onderdeel van het spel'

12-01-2023, 10.04 uur

In een hal in Limburg komen enkele klassieke arcadespellen tot leven. Onder de noemer Giant Arcade Games is het mogelijk om in teamverband bekende games te spelen, maar dan op een andere schaal dan gebruikelijk. Spellen als Pong, Space Invaders, Duck Hunt, Whac-A-Mole, Tetris en Pipe Dream zijn in het groot nagebouwd.

De interactieve installaties werken niet met behulp van knopjes, maar met fysieke decors. Ook Candy Crush en Memory behoren tot de mogelijkheden. Verder is er bijvoorbeeld een auto die fungeert als flipperkast. Initiatiefnemer Thijs Eerens van de firma Games-XL spreekt over "een actieve beleving die je nergens anders ter wereld kunt meemaken".

Het concept is tijdelijk te vinden op een industrieterrein in de gemeente Roermond, dat geëxploiteerd wordt door recreatiepark Fun Beach in Panheel. "De games zijn zo ingericht dat de bezoeker zelf onderdeel van het spel wordt", aldus Eerens. "Zo smelten de digitale en fysieke wereld op een bijzondere manier samen."

Teams
Deelnemers mogen in drie uur tijd zeven spellen uitproberen. Ze spelen in teams tegen elkaar. Er kunnen minimaal acht en maximaal veertig mensen meedoen. De entreeprijs bedraagt in principe 29,50 euro per persoon, maar er geldt een minimaal boekingsbedrag van 395 euro. Reserveren is mogelijk via de website van Fun Beach.

De pop-uplocatie blijft tot eind maart 2023 open. Daarna zijn de verschillende spellen individueel te huren voor festivals en andere evenementen. Bedenker Eerens stond bijvoorbeeld al op muziekfestival Lowlands met zijn grootste game Pac-Man XL.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be