Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Beekse Bergen

Chimpansee verdronken bij ruzie in Safaripark Beekse Bergen

06-01-2023, 16.03 uur

Safaripark Beekse Bergen rouwt om de tragische dood van een West-Afrikaanse chimpansee. Bij een ruzie kwam een mannelijke chimpansee met de naam Stephan vandaag terecht in de gracht naast het verblijf. Daar verdronk het dier voor de ogen van enkele bezoekers.

"We weten dat er onrust in de groep was door een conflict en dat de chimpansee daarbij te water is geraakt", vertelt een woordvoerster van de Brabantse dierentuin aan Looopings. De aap maakte een misstap. "Hij heeft dit tot ons grote verdriet niet overleefd."

Stephan was in 2008 de eerste chimpansee die in de Beekse Bergen werd geboren. Hij is 14 jaar oud geworden. Het dier leefde in een groep met acht vrouwen en zes mannen. "Aangezien chimpansees sociale dieren zijn, zullen de andere dieren door de verzorgers goed in de gaten worden gehouden."

Meer Beekse Bergen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be