Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Eis-Greissler Manufaktur

Oostenrijkse ijsfabrikant opent eigen achtbaan

14-03-2023, 12.23 uur

Een Oostenrijkse fabrikant van ijs heeft een achtbaan aangekocht. Het bedrijf Eis-Greissler beschikt al langer over een eigen pretparkje, gelegen bij een ijsfabriek in de gemeente Krumbach. Daar opent in 2023 een eerste rollercoaster, gebouwd door de Duitse leverancier Gerstlauer.

De attractie gaat Bucklbahn heten. Het gaat om een kleinschalige familieachtbaan met een lengte van 100 meter en een hoogte van 5,5 meter. De topsnelheid bedraagt 36 kilometer per uur. Bijzonder is dat het laatste karretje van de trein omgekeerd is: passagiers zitten daar achterstevoren.

Een ontwerp toont dat de kettinglift door een grote toren met een klok loopt. De rest van de rit bestaat uit een bescheiden afdaling en enkele bochten. De openingsdatum van de Bucklbahn is nog niet bekend.

Flying theater
Eerder presenteerde Eis-Greissler al onder andere een flying theater met de naam Eis-Zeitreise en een vrijevaltoren met de naam Milchshaker. Verder zijn in het park voornamelijk waterspeelplaatsen en speeltoestellen te vinden.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be