Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wildlands Adventure Zoo Emmen

Nutteloos parkeerterrein bij Wildlands Emmen wordt gesloopt: miljoenen euro's verspild

05-01-2023, 14.47 uur

De gemeente Emmen heeft miljoenen euro's verspild met de aanleg van een gigantisch parkeerterrein. Bij de opening van dierenpark Wildlands Adventure Zoo Emmen in 2016 werd een extra parkeerplaats met duizend parkeervakken in gebruik genomen. Kosten: 3 miljoen euro.

Het idee was dat de dierentuin zo populair zou worden dat er op piekdagen extra parkeerruimte nodig zou zijn. De benodigde grond is voor een periode van tien jaar gepacht van de Drentse waterleidingsmaatschappij WMD Drinkwater. In de praktijk wordt het terrein aan de Schapenveenweg echter nooit gebruikt, zelfs niet op drukke momenten.

Toch is de gemeente wel jaarlijks tussen de 400.000 en 500.000 euro kwijt aan onderhoudskosten. Inmiddels is besloten om ermee te stoppen. In 2025 wordt de grond weer in de oorspronkelijke staat opgeleverd aan WMD. Met de verwijdering van alle parkeerplekken is nog eens 650.000 euro gemoeid.

Slagbomen
Omroep BNNVARA besteedde deze week aandacht aan de zaak in het consumentenprogramma Test Case, als onderdeel van een item met de naam Verspillingsmeter. In de tv-uitzending bleek ook dat de slagbomen tegenwoordig permanent openstaan en dat de kaartautomaten niet meer werken.

Overigens heeft Wildlands geen eigen parkeergelegenheden: bezoekers zetten hun auto neer op een terrein van de externe firma Q-Park met 1600 vakken, op loopafstand van de ingang. De ongebruikte extra parkeerplaats bevindt zich aan de achterzijde van het park, in de buurt van de bavianen en stokstaartjes. Vanaf daar zouden automobilisten ongeveer 1 kilometer moeten wandelen richting de entree.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Wildlands Adventure Zoo Emmen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be