Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Koninklijke Burgers' Zoo

Podcast: directeur Burgers' Zoo vertelt over verbeterpunten en toekomstplannen

04-02-2023, 09.03 uur

Klik hier voor alle afleveringen van de Looopings Podcast

Hoe ziet de toekomst van dierenpark Burgers' Zoo eruit? In een openhartige nieuwe aflevering van de Looopings Podcast deelt directeur Alex van Hooff zijn visie over Nederlandse dierentuinen in het algemeen en Burgers' Zoo in het bijzonder. Hij staat ook stil bij moeilijke periodes uit de geschiedenis van het familiebedrijf.

Zo was de Arnhemse dierentuin in 2008 - na het plotselinge overlijden van toenmalig directeur Antoon van Hooff - bijna failliet vanwege ernstige financiële problemen. Anno 2023 staat Burgers' er stukken beter voor. Dat geeft Alex van Hooff en zijn team de kans om vooruit te kijken: welke dieren en natuurlandschappen ontbreken er nog?

De dierentuin werkt traditiegetrouw met ecodisplays. Daarbij bouwt men bestaande natuurgebieden zo waarheidsgetrouw mogelijk na, zodat bezoekers zich op ander continent wanen. Van Hooff legt uit waar die gedachte vandaan komt en wat daar volgens hem de meerwaarde van is.

Vernieuwd
Hij vertelt ook over ontwikkelingen op het gebied dierenwelzijn, mysterieuze toekomstige projecten en de invloed van de coronacrisis. Verder geeft de directeur antwoorden op vragen als: waarom heeft Burgers' Zoo geen voederpresentaties? Welke oude verblijven staan op de nominatielijst om vernieuwd of vervangen te worden? En welke fouten uit het verleden zou de dierentuin vandaag de dag niet meer maken?

Beluister deze aflevering via SpotifyDe Looopings Podcast is er voor iedereen die meer wil horen over de wereld van pretparken, dierentuinen en attracties. We spreken met prominenten uit de branche over hun werkzaamheden, visie en toekomstplannen. Wil je reageren, mail ons dan.

Luisteren én abonneren kan via gratis podcast-apps als Spotify, Apple Podcasts, Podimo, YouTube, Overcast, Podcast Addict, Castro en TuneIn.
Meer Koninklijke Burgers' Zoo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be