Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Video: Efteling-mascotte Pardoes gaat laveloos het nieuwe jaar in

01-01-2023, 16.34 uurBeeld: @eftel_nerd

Efteling-mascotte Pardoes heeft kennelijk te diep in het glaasje gekeken tijdens oud en nieuw. Bezoekers die vannacht een ritje maakten in de attractie Symbolica, troffen de nar op twee plekken in een merkwaardige positie aan. In de voorshow was te zien hoe het personage laveloos achterover hing, met zijn hoofd in zijn nek.

Een korte video van het vreemde tafereel verscheen vanochtend op Twitter. Ondanks de ongemakkelijke houding ging de show gewoon door. Te horen is hoe Pardoes zijn gebruikelijke praatje houdt: "Snel naar beneden vrienden, want aldaar staan voor jullie Fantasievaarders klaar."

Ook op een andere plek in het Paleis der Fantasie ging het mis tijdens de jaarwisseling. Bij de Pardoes-robot in de Koningszaal is een deel van de bewegingen defect, waardoor de mascotte heen en weer wiegt met een opzij hangend hoofd en half gesloten ogen.

Gesloten
Het gebeurt de laatste tijd vaker dat poppen in Symbolica vreemde mankementen vertonen. De Pardoes-animatronic in de voorshow verloor twee weken geleden nog zijn hoofd. In april 2022 moest de darkride gesloten worden door een vergelijkbaar euvel bij de Pardoes-pop in de Koningszaal.

In de Efteling vond zaterdagavond een groot oud-en-nieuwfeest plaats met duizenden bezoekers. De meeste attracties, waaronder Symbolica, bleven open tot 01.00 uur. Om 00.00 uur was rond de Siervijver een muzikale vuurwerkshow te zien. Vandaag is Symbolica gewoon weer open voor publiek.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be