Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Apenheul

Bezoekersaantal Apenheul 40 procent omhoog in 2022

27-02-2023, 20.03 uur

Apenheul heeft in 2022 veel meer bezoekers ontvangen dan een jaar eerder, toen de coronamaatregelen nog van kracht waren. Tijdens het afgelopen zomerseizoen verwelkomde het dierenpark in Apeldoorn 465.000 bezoekers. Dat is een stuk meer dan in 2021, toen men 330.000 bezoekers noteerde.

Het gaat om een stijging van ruim 40 procent. Iets meer dan 5 procent van het totale aantal bezoekjes in 2022 werd gebracht door mensen met een seizoenskaart, vult een woordvoerster aan. In totaal kwamen er 440.000 daggasten met een los entreebewijs.

Een jaar geleden sprak een voorlichtster de hoop uit "een normaal seizoen" te kunnen draaien in 2022, met tussen de 450.000 en 500.000 bezoekers. Die wens is dus uitgekomen. "We kijken terug op een goed seizoen, wat een langzame start had maar uiteindelijk in de zomer goed op gang kwam", vertelt de woordvoerster.

Congreslocatie
Ook op het gebied van zakelijke evenementen beleefde Apenheul een succesvol jaar. "Veel bedrijven wisten ons na de coronajaren weer te vinden en hebben in onze congreslocatie en het park hun evenementen georganiseerd." Voor 2023 wordt gerekend op een stijging van het bezoekersaantal, vanwege "een vol activiteitenprogramma" en de komst van een nieuw gebied met twee apensoorten.

Apenheul is als één van de weinige grote dierenparken in Nederland niet het hele jaar geopend. 's Winters blijven de poorten gesloten. Het nieuwe seizoen start op vrijdag 31 maart. In 2019, vóór de pandemie, lokte het park nog 492.000 bezoekers.

Meer Apenheul
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be