Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Ouwehands Dierenpark Rhenen

Bezoekersrecord Ouwehands Dierenpark 'zo goed als geëvenaard' in 2022

21-02-2023, 15.39 uur

Ouwehands Dierenpark heeft in 2022 bijna net zo veel bezoekers verwelkomd als in 2019, het laatste jaar vóór de coronacrisis. Afgelopen jaar passeerden bijna 1,06 miljoen gasten de poorten van de dierentuin in Rhenen, bevestigt een woordvoerster aan Looopings.

Daarmee werd het recordaantal van 2018 en 2019 - 1,06 miljoen bezoekers - "zo goed als geëvenaard". In 2017, het openingsjaar van pandagedeelte Pandasia, kwam Ouwehands Dierenpark voor het eerst boven het miljoen uit. Toen stond de teller na afloop van het seizoen op 1.055.000.

De coronajaren waren geen vetpot: in 2020 zorgden meerdere sluitingen ervoor dat er nog maar 630.000 bezoekers langskwamen, in 2021 bleven er 580.000 over. Het succes van 2022 is volgens de voorlichtster niet alleen te danken aan het opheffen van de coronamaatregelen, maar ook aan de winterse avondopenstelling Light Nights: AquaLuna.

Koala's
Nu kijkt Ouwehands Dierenpark met vertrouwen vooruit, vertelt de woordvoerster. Seizoen 2023 staat onder andere in het teken van de komst van koala's. In de tweede helft van het jaar moeten amoerpanters geïntroduceerd worden. "Ouwehands Dierenpark haalt hiermee wederom een belangrijke ambassadeur voor wilde soortgenoten in huis", meldt het park.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Ouwehands Dierenpark Rhenen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be