Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-directeur stopt na minder dan een jaar weer als commissaris van SnowWorld

01-01-2023, 01.49 uur

Fons Jurgens, de algemeen directeur van de Efteling, is niet langer commissaris bij SnowWorld. De Efteling-baas nam in januari 2022 plaats in de raad van commissarissen van de skihallenketen. Minder dan een jaar later, in december 2022, is hij alweer gestopt. Dat heeft SnowWorld deze week bekendgemaakt.

Jurgens "neemt ontslag omdat zijn functies onder andere als algemeen directeur van de Efteling en voorzitter van de Club van Elf helaas niet voldoende ruimte bieden om SnowWorld de tijd en aandacht te geven die het in de komende periode nodig heeft en verdient", valt te lezen in een persbericht.

Het vertrek gebeurt "op eigen initiatief", zo benadrukt men. De Efteling-directeur maakt plaats voor iemand "die de tijd en focus heeft om SnowWorld te begeleiden". "SnowWorld is ambitieus en dit vraagt de komende jaren om 100 procent toewijding van het dagelijkse bestuur en de toezichthouders van de organisatie."

Vertrouwen
De onderneming vult nog aan dat Jurgens het "volste vertrouwen in het succes van SnowWorld in de toekomst" heeft. Bij een volgende aandeelhoudersvergadering worden nieuwe kandidaten voorgedragen.

Jurgens is sinds april 2014 directeur van de Efteling. In november 2022 werd hij aangesteld als voorzitter van de Club van Elf, de branchevereniging van Nederlandse dagattracties. Zijn benoeming bij SnowWorld zorgde vorig jaar nog voor verbazing toen bleek dat de firma daarmee niet zou voldoen aan een wettelijk vrouwenquotum. Er kon een oplossing voor gevonden worden.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be