Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Video: Efteling luidt het nieuwe jaar in met vuurwerkshow op Spookslot-muziek

01-01-2023, 04.00 uur

De Efteling is het nieuwe jaar begonnen met een muzikale laser- en vuurwerkshow. Daarbij werd een eerbetoon gebracht aan een attractie die sinds afgelopen jaar juist níet meer in de Efteling te vinden is: het Spookslot. Bijna de helft van het zeven minuten durende vuurwerkspektakel was ingeruimd voor de iconische Danse Macabre, de soundtrack van het Spookslot.

2022 gaat de boeken in als het jaar waarin de Efteling definitief afscheid nam van het Spookslot. Het thema en de muziek keren in 2024 wel terug in een vervangende attractie, die vernoemd is naar het wereldberoemde symfonische gedicht. Efteling-fans die het muziekstuk nu al missen, werden op oudejaarsavond op hun wenken bediend.

Het eerste gedeelte van de show bestond uit de melodieën van Villa Volta, De Indische Waterlelies, Carnaval Festival, Raveleijn, Baron 1898 en Droomvlucht. Alle fragmenten waren afkomstig uit de soundtrack van watershow Aquanura, met uitzondering van het gedeelte van de Baron.

Geannuleerd
Het oud-en-nieuwfeest in het sprookjespark duurde van 19.00 tot 01.00 uur. Of het vuurwerk door kon gaan, bleef geruime tijd onzeker. In de rest van Nederland moesten veel grote vuurwerkshows geannuleerd worden vanwege de harde wind. De Efteling durfde het afsteken van het vuurwerk uiteindelijk wel aan.

Dat gebeurde aan de rand van de Siervijver, waar was gezorgd voor grote schermen en verschillende podia. Tussen 23.00 en 01.00 uur trad de groep Dames Draaien Door op. Ze kregen gezelschap van bekende Efteling-bewoners als Pardoes, Roodkapje, Raveleijn-ruiters en een Droomvlucht-elfje. In verband met het vuurwerk bleef het Kinderspoor dicht. De Gondoletta is sowieso niet open na zonsondergang.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be