Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Foto's: Efteling past sprookje van Vrouw Holle aan om verhaal duidelijker te maken

04-01-2023, 18.55 uurBeeld: @bartvmeulen, @Coshira_,@cindy_ve

De Efteling heeft een aanpassing doorgevoerd bij het huisje van Vrouw Holle in het Sprookjesbos. In het originele verhaal worden twee meisjes overgoten met goud en pek. Om dat gedeelte van het sprookje uit te beelden, stroomt er sinds kort goud én pek onder twee deuren van het bouwwerk door.

Volgens de vertelling gaan de twee zussen Rita en Mina allebei in dienst bij Vrouw Holle, waar ze terechtkomen door in een put te vallen. Als dank voor haar harde werk wordt Rita na afloop met goud overgoten. Omdat Mina lui was en niets uitvoerde, kreeg zij in plaats daarvan pek over zich heen.

De subtiele verandering moet ervoor zorgen dat het sprookje "nog beter wordt uitgebeeld", vertelt een Efteling-woordvoerder aan Looopings. "De stromen met pek en goud, die ook voorkomen op de afbeeldingen van Anton Pieck in de put, maken het verhaal compleet."

Herbouw
De put van Vrouw Holle staat al sinds 1952 in de Efteling, het naastgelegen huisje werd in 2006 bij het tafereel betrokken. In december 2019 is het originele onderkomen van Vrouw Holle gesloopt omdat het gebouw in zeer slechte staat was. Door de coronacrisis duurde het tot april 2022 voordat de Efteling kon beginnen met de herbouw.

Sinds eind september vorig jaar laat Vrouw Holle het weer dagelijks sneeuwen door haar kussen uit de schudden.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be