Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
DierenPark Amersfoort

Ontsnapte sneeuwuil uit DierenPark Amersfoort duikt op in Brabants dorpje

30-12-2022, 13.17 uur

In DierenPark Amersfoort is enkele weken geleden een sneeuwuil ontsnapt. De dierentuin vermoedde dat het dier inmiddels dood zou zijn, maar deze week dook de vogel plotseling op in het Brabantse dorpje Berlicum. De uil heeft meer dan 50 kilometer afgelegd.

"Dat het een goede jager is blijkt uit de gans en twee eenden die de melder nu moet missen", meldt de plaatselijke dierenambulance op Facebook. Er was "een behoorlijke speurtocht" nodig om de eigenaar van het vermiste dier te vinden. Donderdagavond hebben medewerkers van de dierenambulance de sneeuwuil kunnen overdragen aan een verzorger van DierenPark Amersfoort.

Een woordvoerder van het dierenpark noemt het "wonderbaarlijk" dat het dier nog blijkt te leven. De uil zou ontsnapt zijn toen hij schrok van een handeling in zijn verblijf, aldus de voorlichter. "De eerste dagen is nog volop gezocht." Sneeuwuilen komen in Nederland niet in het wild voor.

Doodgeschoten
DierenPark Amersfoort heeft inmiddels een reputatie op het gebied van ontsnappingen. In november 2020 ontsnapten twee chimpansees, die vervolgens doodgeschoten moesten worden. Twee weken later wist een hyena te ontkomen. In september vorig jaar moesten bezoekers in veiligheid gebracht worden na de ontsnapping van twee wolven, waarvan er één overleed.

Volgens de woordvoerder is het toeval dat er nu wéér een bewoner heeft kunnen ontsnappen. Hij benadrukt dat er een groot verschil zit tussen sneeuwuilen en bijvoorbeeld chimpansees. Het park heeft de meest recente ontsnapping overigens niet in de openbaarheid gebracht totdat de dierenambulance aan de bel trok.Meer DierenPark Amersfoort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be