Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Video: dit is de kerstversie van Walibi-attractie Merlin's Magic Castle

29-12-2022, 14.12 uur

Merlin's Magic Castle in Walibi Holland is deze kerstvakantie omgedoopt tot Merlin's Magic Christmas Castle. Speciaal voor winteropening Bright Nights kreeg de klassieke attractie een kerstthema, met een aangepaste programmering en nieuwe muziek. Ook het achtergrondverhaal is anders.

Normaal gesproken beleven bezoekers hoe tovenaar Merlijn de duistere machten uitdaagt, waardoor zijn burcht ondersteboven wordt gezet. Dit keer is Merlijn nergens te bekennen. Zijn brutale uiltje heeft het kasteel overgenomen voor een chaotisch en luidruchtig kerstfeest.

Het dier krijgt moeiteloos voor elkaar waar de tovenaar normaal gesproken hard voor moet werken: het laten draaien van de kamer. Kennelijk heeft de uil aan de glühwein gezeten, want het personage klinkt totaal anders dan gewoonlijk. De originele stem werd ruim twintig jaar geleden ingesproken door actrice Hetty Heyting. Nu heeft de vogel plotseling een schel stemgeluid met een plat accent.

Soundtrack
De soundtrack bestaat uit het instrumentale nummer All Aboard van componist Rob Scales, afkomstig van het album Simply Christmas van uitgever Twisted Jukebox. Merlin's Magic Christmas Castle is nog geopend tot en met zondag 8 januari. In het voorjaar keert Merlijn weer terug. Sinds 2020 is er ook een aangepaste show tijdens Halloween.



Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be