Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling zet achtbaan stil nadat vrouw over omheining klimt

29-12-2022, 15.22 uurBeeld: Theme Park Worldwide

Een vrouw heeft woensdagmiddag voor een levensgevaarlijke situatie gezorgd bij achtbaan Baron 1898 in de Efteling. De bezoeker klom in de buurt van de rollercoaster over een omheining heen. Dat kan dramatische gevolgen hebben: als iemand geraakt wordt door een achtbaantrein, kan diegene het vaak niet navertellen.

Toen medewerkers de roekeloze vrouw rond 17.15 uur in het verboden gebied zagen lopen, is de attractie onmiddellijk stilgezet. Vervolgens werd de beveiliging opgeroepen, bevestigt een voorlichtster van de Efteling tegenover Looopings. Ingeschakelde beveiligers hebben de bezoeker kunnen verwijderen.

Vermoedelijk probeerde ze een voorwerp te pakken dat ze was verloren tijdens een ritje in de Baron. De Efteling-woordvoerster benadrukt dat dergelijk gedrag zeer onwenselijk en enorm risicovol is. Wie iets heeft laten vallen uit een attractie, kan zich melden bij het personeel. Overigens is het meenemen van losse voorwerpen in achtbanen sowieso niet toegestaan.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be