Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Video: dit is er overdag te beleven tijdens Walibi's nieuwe winter-evenement Bright Nights

27-12-2022, 05.11 uur

Bright Nights, de allereerste winteropenstelling van Walibi Holland, draait grotendeels om lichtshows. Toch is er ook vóór zonsondergang al een hoop te doen in het pretpark. Bezoekers kunnen overdag bijvoorbeeld al lasergamen, met droge sneeuw spelen, kerstbomen optuigen, knutselen en shows bekijken. De activiteiten zijn inbegrepen bij de entreeprijs.

Restaurant Club W.A.B. en het zalencomplex erachter werden omgedoopt tot Santa's Workshop. Brutale kerstelfjes - zogenaamde twaalfjes - maken er de dienst uit. Iedereen kan gratis lasergamen tussen de dennenbomen. Een verduisterde kamer ligt vol met droge nepsneeuw om in te spelen. Voor gezinnen met kinderen is er een grote knutselruimte met een barretje.

Naast de attractie Spinning Vibe werd een podium neergezet voor wedstrijdjes Speed Tree Decorating. Deelnemers krijgen de opdracht om binnen een halve minuut een kerstboom zo mooi mogelijk op te tuigen. Dat staat garant voor een flinke portie chaos. De winnaar ontvangt een prijs, de verliezer krijgt een troostprijs.

Uiltje
Normaal gesproken speelt tovenaar Merlijn de hoofdrol in de attractie Merlin's Magic Castle. Hij is vanwege de feestdagen even niet thuis. Dat gaf zijn brutale uiltje de kans om de middeleeuwse burcht over te nemen. Het onrustige dier zet het kasteel letterlijk en figuurlijk op zijn kop tijdens een luidruchtig kerstfeest, onder de noemer Merlin's Magic Christmas Castle.

De Walibi-mascotte heeft voor de gelegenheid een groene broek en een foute kersttrui aangetrokken. Hij speelt twee keer per dag de hoofdrol in de kindervoorstelling Walibi's After Christmas Party, samen met de Kerstman. Beide karakters zijn op verschillende plekken in het park te ontmoeten voor een foto.

Main Street
Twaalfjes bevolken ook kindergebied Walibi Play Land, waar ze spelen met de aanwezige kleintjes. Hier en daar duiken menselijke rendieren op. In themagebied Wilderness proberen vader en moeder Ice het bevroren hart van hun dochter te ontdooien. Wie door de Main Street wandelt, kan het regelmatig zien sneeuwen. En uiteraard klinkt in het hele park voortdurend kerstmuziek.



Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be