Efteling

Raar: Efteling zet geheime foto's zelf op internet

05-12-2013, 23:35 uur | Reacties

Dat we dit nog eens mee mochten maken. De Efteling die zelf vertrouwelijke informatie online slingert.

Normaal gesproken is het sprookjespark vreselijk paranoïde als er per ongeluk beelden van achter de schermen uitlekken. Medewerkers die op hun werkplek een telefoon of fotocamera tevoorschijn durven te halen, kunnen rekenen op een ontslag en een flinke schadeclaim.

Des te vreemder is het dat het intranet van de Efteling ineens vol staat met foto's die niets te raden overlaten. Een lange lijst met documenten showt de werking van tal van attracties. En ieder personeelslid kan alles zonder restricties downloaden en opslaan.

In de technische handleidingen staat bijvoorbeeld tot in detail uitgelegd hoe Droomvlucht moet worden geëvacueerd, hoe je vastgelopen monorailkarretjes in het Volk van Laaf loswrikt en hoe je controleert of Villa Volta nog mag draaien.

Andere grote attracties ontbreken nog, maar het kan nooit lang meer duren voor die ook uitvoerig online beschreven worden. Blijkbaar ging de Efteling ervan uit dat de geheime plaatjes bij medewerkers wel in veilige handen zouden zijn.Reacties