Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Bordje legt Efteling-bezoekers uit waarom tassen mee kunnen in de achtbaan

25-12-2022, 18.59 uurBeeld: Niels Kooyman

Bezoekers van de Efteling hebben er soms moeite mee om hun bagage mee te nemen in een achtbaan. Sommige waaghalzen vrezen dat tassen tijdens een heftige rit uit het karretje zullen vallen. Een nieuw bordje bij de Python legt uit waarom ze daar niet bang voor hoeven te zijn.

Hoewel de Python vier inversies telt, zullen tassen niet wegvliegen. "Plaats je bagage bij je voeten", valt te lezen op het viertalige bord, dat eerder deze maand verscheen. "Door de G-kracht blijft je tas bij je voeten staan." Daaronder staat een afbeelding die de natuurwet moet uitbeelden, met een looping en twee tassen.

De Efteling begon in het najaar van 2018 met het testen van de bagageregel, in de hoop dat het de capaciteit van attracties ten goede zou komen. Inmiddels is de richtlijn definitief ingevoerd bij alle rollercoasters, met uitzondering van Baron 1898. Losse voorwerpen, zoals telefoons, sleutelbossen en portemonnees, moeten wel altijd elders opgeborgen worden.



Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be