Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Foto's: Efteling-bezoekers klimmen over bankje om droge voeten te houden

23-12-2022, 17.09 uurBeeld: Angela Verstegen

Harde regen heeft vrijdag op sommige plekken voor wat wateroverlast gezorgd in de Efteling. Zo ontstond een grote regenplas op het pad tussen Baron 1898 en De Vliegende Hollander. Dankzij een doodeenvoudige oplossing kregen Efteling-bezoekers het voor elkaar om toch droge voeten te houden.

Iemand was op het idee gekomen om een bankje, dat in de buurt stond, in het water te zetten. Het meubelstuk werd vervolgens veelvuldig gebruikt om overheen te klimmen. Op die manier bereikten bezoekers alsnog droog de overkant, als ware het een obstakelparcours.

Het zorgde vrijdagmiddag voor een komisch beeld. Toen medewerkers het tafereel ontdekten, is het pad alsnog afgesloten en werd het bankje weer weggehaald. Men vreesde voor gevaarlijke situaties door bezoekers die halsbrekende toeren uithaalden.

Onderhoudsbeurt
Ondanks de regen konden de buitenattracties operationeel blijven. Zo waren Max & Moritz, Baron 1898, De Vliegende Hollander, de Python en de Piraña gewoon in bedrijf. Morgen gaat ook houten achtbaan Joris en de Draak weer open na een grote onderhoudsbeurt.





Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be