Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
PortAventura World

PortAventura neemt opnieuw een extern hotel over

24-12-2022, 18.59 uur

PortAventura World wordt steeds aanweziger aan de Spaanse kust. De toeristische trekpleister in Salou heeft opnieuw een extern hotel overgenomen, buiten de grenzen van het pretparkresort. Afgelopen voorjaar werd al bekend dat PortAventura voortaan een hotel runt in de naburige gemeente Vila-seca, op zo'n 2 kilometer van het attractiepark.

Nu is duidelijk dat PortAventura ook een viersterrenhotel in Salou heeft gekocht. Volgens regionale media werd er 18 miljoen euro voor neergeteld. Het gaat om Hotel Piramide Salou, dat voorheen onderdeel was van de keten MedPlaya Hotels.

Het complex telt 230 kamers, een buitenzwembad, een restaurant en een bar. PortAventura World ligt op ongeveer tien minuten rijden of 25 minuten lopen. Het is de bedoeling om zo'n 4 miljoen euro te investeren in een opknapbeurt, alvorens het hotel officieel onderdeel wordt van het PortAventura-portfolio.

Verwijderd
Inmiddels is Hotel Piramide Salou verwijderd van de website van MedPlaya. In PortAventura World zelf liggen zes themahotels: PortAventura, Caribe, El Paso, Colorado Creek, Gold River en Mansion de Lucy. Het management heeft eveneens interesse in het overnemen van een in de buurt gelegen waterpark.

Meer PortAventura World
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be