Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-achtbaan Joris en de Draak weer open: nieuwe decoraties en opgeknapte draak

24-12-2022, 13.17 uur

De onheilspellende moerasdraak bij achtbaan Joris en de Draak in de Efteling oogt weer als nieuw. Door achterstallig onderhoud was het groene monster de afgelopen jaren in zeer slechte staat, met afbladderende verf en andere gebreken. Bovendien functioneerden de bewegingen niet meer.

Bij een renovatie van de rollercoaster heeft de animatronic ook eindelijk een grondige opknapbeurt gehad. Daarbij werd eveneens de bewegingstechniek in ere hersteld, al is die vandaag nog niet actief. Naar verwachting komt Edna, zoals de draak wordt genoemd, binnen afzienbare tijd opnieuw tot leven.

Joris en de Draak was sinds begin oktober dicht voor een ingrijpende onderhoudsklus, waarbij grote delen van de baan zijn vervangen. De Efteling koos voor een speciale houtsoort, die een hogere belasting aan kan. Bovendien werd de dubbele bocht aan de kant van de Python vervangen door een stalen gedeelte, om slijtage tegen te gaan.

Speelfilm
Vanaf vandaag kunnen waaghalzen weer ten strijde trekken tegen de draak. Een andere wijziging vond plaats in de wachtrij, waar bezoekers voorheen verschillende tv-schermen passeerden. Daarop werden filmpjes vertoond die het verhaal achter de attractie moesten uitbeelden. De fragmenten waren afkomstig uit de korte speelfilm Het Sprookje van Joris en de Draak uit 2009.

Omdat televisies niet helemaal passen bij het middeleeuwse thema, koos de Efteling ruim twaalf jaar na de opening voor iets anders. Voortaan staan er verschillende decoratieve panelen in de rij, met middeleeuwse tekeningen van illustrator John Rabou erop. Die tonen verschillende scènes uit het verhaal van Joris en de Draak.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be