Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Video: nieuw lichteffect op voorgevel van Efteling-attractie Symbolica

21-12-2022, 23.59 uur

De Efteling heeft een bijzonder lichteffect toegevoegd aan de voorgevel van Symbolica. Laserstralen zorgen deze winter voor twinkelingen op de façade van het Paleis der Fantasie. Bezoekers zien regelmatig een bundel van fonkelende lichtpuntjes over het gebouw zwieren.

Af en toe concentreren de bewegende lichtjes zich rond een winters decorstuk in de vorm van een ijskristal, dat sinds kort boven de entreepoort van het paleis hangt. Daarna verspreiden de lasers zich razendsnel over het bouwwerk. Het effect wordt ook gebruikt om de torenspitsen van de attractie één voor één te verlichten.

De lasers verschijnen met behulp van speciale apparatuur, geplaatst op het dak van Polles Keuken. Dat is het pannenkoekenrestaurant tegenover Symbolica. De Efteling had de toevoeging niet vooraf aangekondigd.

Videoprojecties
In het verleden presenteerde de Efteling tijdens het winterseizoen op verschillende plekken projectieshows. Onder de noemer Winterse Illusies kwamen de gevels van Villa Volta (2011 tot 2020), De Vliegende Hollander (2011 tot 2016) en het Spookslot (2011 tot 2015) na zonsondergang tot leven met behulp van videoprojecties.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be