Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Majaland Gdansk

Smurfen-themagebied met achtbaan in gloednieuw Plopsa-pretpark

21-12-2022, 17.34 uur

De Smurfen worden alsmaar belangrijker voor de Plopsa Group. In steeds meer Plopsa-parken verschijnen attracties rond de bekende blauwe figuurtjes. Voor het nieuwe overdekte attractiepark Majaland Gdansk in Polen is een volledig Smurfen-themagebied ontworpen, blijkt uit nieuwe concepten.

Majaland Gdansk wordt de derde Plopsa-bestemming van Polen, na Majaland Kownaty (2018) en Majaland Warsaw (2022). Naast Studio 100-karakters komen bezoekers straks ook De Smurfen tegen. Op een impressie van Plopsa-ontwerper Kurt Heerman zijn een achtbaan, een draaiend schommelschip, een eendencarrousel en een vrijevaltoren zichtbaar.

De tekening toont verder verschillende paddenstoelenhuisjes, een rotspartij, bomen en het kasteel van slechterik Gargamel. Het is de bedoeling dat Majaland Gdansk opengaat in 2024. In hetzelfde jaar opent Plopsa's Holiday Park in Duitsland een Smurfen-darkride, waarvan het exterieur gelijkenissen vertoont met het kasteel op het ontwerp voor Polen.

Plopsa Coo
Op dit moment bestaat er al een interactieve darkride rond De Smurfen in het Belgische pretpark Plopsa Station Antwerp. Daarnaast opende afgelopen zomer een Smurfen-achtbaan met bijbehorend themadeel in Plopsa Coo, eveneens in België. Vlaggenschip Plopsaland De Panne krijgt af en toe enkele Smurfen op bezoek voor meet-and-greets.Meer Majaland Gdansk
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be