Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Foto's: Disney-restaurant King Ludwig's Castle voor het laatst geopend

08-01-2023, 23.59 uur

Bezoekers van Disneyland Paris hebben dit weekend voor het laatst kunnen eten en drinken in King Ludwig's Castle. Het etablissement, bestaand uit een bedieningsrestaurant en een inpandig cafeetje, ondergaat de komende weken een metamorfose. Daarbij moet het Duitse thema wijken.

King Ludwig's Castle wordt omgebouwd tot een Engelse kroeg met de naam The Royal Pub. Afgelopen maand kwam al een ontwerp voor het vernieuwde exterieur naar buiten. Ook aan de binnenkant is de Duitse stijl straks verleden tijd. Looopings keek nog één laatste keer binnen voor een uitgebreide fotoreportage.

Op de menukaart van King Ludwig's Castle prijkten onder meer "Beierse specialiteiten" als pretzels, zuurkool, longhaas en varkensschenkel gestoofd in bier. Ook burgers, pasta en fish and chips behoorden tot de mogelijkheden.

Planet Hollywood
Het restaurant bevindt zich sinds 2003 in Disney Village, het vrij toegankelijk restaurant- en winkelgebied naast de Disney-parken. Eerder was op die plek de eetgelegenheid Rock 'n' Roll America te vinden. Disneyland werkt aan een grootschalige transformatie van Disney Village, waarbij meerdere locaties worden vernieuwd en vervangen. Dit weekend nam men ook definitief afscheid van restaurant Planet Hollywood.Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be