Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Diergaarde Blijdorp - Rotterdam Zoo

Blijdorp bijna terug op bezoekersniveau van vóór corona: 'Mooi resultaat'

20-12-2022, 19.51 uur

Diergaarde Blijdorp heeft het bezoekersaantal van 2022 bekendgemaakt. Hoewel het jaar begon met een lockdown, is het Rotterdamse dierenpark bijna terug op het niveau van vóór de coronacrisis. Met nog iets meer dan een week te gaan staat de teller op zo'n 1,4 miljoen bezoekers.

In 2019, toen van coronaïnvloeden nog geen sprake was, werd het jaar afgesloten met 1,56 miljoen gasten. Een jaar later daalde het bezoekersaantal naar 823.000. Vorig jaar kwam Blijdorp uit op 871.000 bezoekers. De dierentuin presteerde in 2022 ruim 60 procent beter.

Eind 2021 schetste Blijdorp-directeur Erik Zevenbergen nog een somber toekomstbeeld. "De verwachting is dat de effecten van de pandemie nog lange tijd zullen na-ijlen", viel toen te lezen in het jaaroverzicht. "Er wordt rekening mee gehouden dat er pas in 2024 sprake is van een terugkeer naar normale bezoekcijfers."

Opluchting
Die voorspelling is dus niet uitgekomen, tot grote opluchting van Blijdorp. Het jaaroverzicht van 2022 kreeg de titel "Op weg naar het nieuwe normaal". Ruim 1,4 miljoen bezoekers noemt men "een mooi resultaat". De omzet uit horeca en winkels steeg zelfs enigszins ten opzichte van 2019.

Ondanks het positieve resultaat is de directie niet van plan om op de lauweren te rusten. "De komende jaren zijn onze uitdagingen groot en er zijn nog steeds veel onzekerheden in de wereld om ons heen", benadrukt het management. "Zo heeft ook Blijdorp te maken met een fikse stijging van de energiekosten en wellicht zelfs een verdubbeling, ondanks onze duurzame investeringen."

Meer Diergaarde Blijdorp - Rotterdam Zoo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be