Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-arena Raveleijn in Lego: 53.540 blokjes, 440 uur werk

03-01-2023, 18.11 uur

Een Efteling-liefhebber heeft een gigantisch Lego-model ontworpen van paardenarena Raveleijn. Roeland Van de Walle, geboren in België en woonachtig in Denemarken, ontwikkelde eerder al Lego-versies van vliegende tempel Pagode en het Efteling Hotel. De afgelopen acht maanden waagde hij zich aan de magische stad Raveleijn. Het resultaat mag er zijn.

De gevels van Raveleijn vormen niet alleen het decor van de bekende stuntshow: het gebouw fungeert sinds de opening in 2011 ook als het hoofdkantoor van de Efteling, met kantoren en vergaderruimtes.

Van de Walle gebruikte een Lego-ontwerpprogramma op de computer om Raveleijn digitaal na te maken. Hij was maar liefst 440 uur bezig met het ontwerpproces. Om de verschillende huisjes zo waarheidsgetrouw mogelijk om te zetten naar Lego, deed het talent een beroep op detailfoto's en tekeningen van Efteling-ontwerper Sander de Bruijn.

Prijzig
Het model - 90 centimeter hoog en 303 centimeter lang - bevat in totaal 53.540 Lego-blokjes. De Lego-expert is niet van plan om de creatie ook echt fysiek uit te voeren, met echte stenen. "Helaas gaat het bouwwerk niet verwezenlijkt worden vanwege de kosten van het project", vertelt de maker aan Looopings. "Mensen weten misschien niet hoe prijzig het is: we spreken al gauw over de prijs van een luxe auto."

Een ander Lego-ontwerp van Van de Walle is wel daadwerkelijk gebouwd. Van de Pagode werd een volledig model gemaakt, inclusief de bewegingen. De geboren Vlaming heeft voorlopig geen plannen om nog meer Efteling-attracties uit te voeren in Lego-blokjes: hij neemt even een ontwerppauze.













Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be