Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Foto's: wachtrij van Efteling-attractie Droomvlucht ligt vol met bloemen

20-12-2022, 12.58 uurBeeld: @cindy_ve

De wachtrij van Droomvlucht in de Efteling oogt momenteel als een soort gigantische bloemenstal. Sinds eind oktober is de populaire attractie dicht voor een grootschalige renovatie, die ruim 6 miljoen euro kost. Daarbij worden niet alleen de baan en de technische installaties vernieuwd, maar ook de scènes.

"Als er dan toch grote steigers in de attractie staan, voeren we waar nodig diverse herstelwerkzaamheden uit", vertelde een projectcoördinator eerder. Er wordt onder andere gepoetst en geschilderd. Bovendien vervangt men alle lampen door led-verlichting.

Blijkbaar was het nodig om de enorme hoeveelheid bloemen en planten tijdelijk uit de attractie te halen. Efteling-fan Cindy Vervuren publiceerde foto's van het tafereel. Verder is van de werkzaamheden aan de buitenkant nauwelijks iets te zien. De Efteling deelde tot nu toe zelf ook geen beelden van de ingrijpende klus.

Maart
Droomvlucht, ontworpen door Ton van de Ven, bestaat uit de zes scènes Kastelenrijk, Wonderwoud, Elfentuin, Hemelburchten, Zompenwoud en Droommoeras. De bijna dertig jaar oude attractie blijft het hele winterseizoen gesloten. Begin maart 2023 moet de verbouwing afgerond zijn.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be