Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Video: Efteling-medewerkers zetten attractie stil vanwege conflict over zitplaatsen

18-12-2022, 15.55 uur

Medewerkers van de Efteling hebben vanmiddag een attractie stilgezet vanwege een discussie met bezoekers. Bij de oosterse vaartocht Fata Morgana kreeg een gezelschap de achterste rij van een bootje toegewezen. Toen de groep weigerde daar plaats te nemen, drukte het personeel de stopknop in.

Daardoor ging de noodverlichting automatisch aan en vielen alle bootjes stil. De bezoekers vertelden dat ze één bank te krap vonden om met drie volwassenen, een kind en een baby in een draagzak plaats te nemen. Vervolgens ontstond een discussie, maar werknemers bleven weigeren om twee bankjes te gebruiken.

Om het standpunt van het personeel kracht bij te zetten, werd ten overstaan van alle aanwezigen omgeroepen dat gasten te allen tijde aanwijzingen moeten opvolgen. Uiteindelijk zijn de bezoekers afgedropen. Ze hebben ongeveer twintig minuten voor niets in de rij gestaan.

Claustrofobisch
Eén van de betrokken bezoekers vertelt aan Looopings dat er sprake was van miscommunicatie. "Naar onze mening zou het erg krap worden op één bank", legt de vrouw uit. "Mijn zoontje is nogal claustrofobisch en ik vreesde dat hij in paniek zou kunnen raken in het bootje." Medewerkers kregen echter de indruk dat het gezelschap simpelweg weigerde om achteraan in de boot te gaan zitten.

"Op één of andere manier is de situatie daar heel snel onvriendelijk geworden. Er waren geen scheldpartijen, maar we konden het niet met elkaar eens worden." Volgens de vrouw is het conflict op een later moment wel opgelost. "We zijn teruggegaan, hebben de medewerker gesproken en konden de situatie uitleggen. Daarna zijn er excuses gemaakt en zijn we alsnog in Fata Morgana gegaan."

Uitzondering
Bij een hoop Efteling-attracties wordt vaak gewerkt met aangewezen zitplaatsen, om de capaciteit optimaal te kunnen benutten. Het publiek kan dan in principe niet zelf een plek kiezen. Vaak wordt wel een uitzondering gemaakt in het geval van een vriendelijk verzoek.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be