Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Video: Pardoes verliest hoofd in Efteling-attractie Symbolica

17-12-2022, 21.00 uurBeeld: Wout Deceuninck

Efteling-bezoekers zijn vandaag geconfronteerd met een bizar mankement in de attractie Symbolica. Mascotte Pardoes verloor in de voorshow plotseling zijn hoofd. Toeschouwers zagen hoe de kop van de toverende nar losliet en vervolgens aan zijn romp bungelde. Zijn tovenaarshoed viel op de grond.

Dat is te zien op videobeelden. Ondertussen ging de animatronic onverstoorbaar door met zijn praatje. In de voorshow van Symbolica, de zogeheten Vestibule, worden aanwezigen welkom geheten door de strenge lakei O.J. Punctuel. Als hij het gezelschap wil voorbereiden op hun audiëntie met de koning, verschijnt Pardoes bovenaan een statige trap.

Ondanks het bizarre technische defect werd de reguliere show wel gewoon afgemaakt. De onthoofde Pardoes liet de trap in tweeën splijten, waarmee een opening ontstond richting het trappenhuis. Na het voorval bleef Symbolica geopend voor publiek, maar dan zonder de voorshow. De trap ging niet meer dicht en Pardoes liet zich niet meer zien.

Twinkeltoorts
De meeste animatronics in Symbolica, waaronder die van Pardoes, zijn geproduceerd door de Amerikaanse firma Garner Holt. Er ontstaan vaker problemen mee: in april dit jaar verloor een andere Pardoes-pop nog zijn hoofd. Overigens ontbreekt bij de Pardoes in de voorshow al maanden zijn Twinkeltoorts .Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be