Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Rasti-Land

Video: Italiaanse fabrikant levert eerste boomerang coaster aan Duits pretpark

06-05-2024, 19.30 uur

De Italiaanse attractiebouwer SBF-VISA heeft voor het eerst een boomerang coaster afgeleverd. Het Duitse pretpark Rasti-Land schakelde de leverancier in voor een familieachtbaan die zowel voor- als achteruit gaat. De naam luidt Verrücktwärts.

Boomerang coasters bestaan al tientallen jaren, maar meestal worden ze geleverd door bekende leveranciers als Vekoma of Gerstlauer. Nu heeft ook SBF-VISA het attractietype opgenomen in de catalogus, onder de noemer shift gear boomerang. Daarvoor is een dochteronderneming in het leven geroepen: VISACoasters.

Verrücktwärts werd eerder aangekondigd als een jubileumattractie voor het vijftigjarig bestaan van Rasti-Land in 2023. Uiteindelijk was de toevoeging pas in oktober vorig jaar af. Toen mochten bezoekers de 12 meter hoge achtbaan al sporadisch uitproberen. Dit voorjaar vond de officiële opening plaats.

Tractoren
Net als bij andere boomerang coasters wordt de trein eerst achterwaarts omhoog gebracht, gevolgd door een reguliere rit met enkele bochten en heuvels. De 170 meter lange baan stopt bij een tweede lift. Daarna keert de trein via hetzelfde parcours achteruit terug naar het station. De karretjes zijn vormgegeven als tractoren.

De naam is een Duitse woordspeling: men combineerde de woorden 'verrückt' (gek) en 'rückwärts' (achteruit). In Rasti-Land staan nu vier achtbanen, waarvan drie van SBF-VISA. Het park ligt in Salzhemmendorf, in het zuidelijke deel van de deelstaat Nedersaksen.Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be