Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Foto's: Efteling vervangt fotostudio door snoepschepwand

16-01-2023, 13.54 uur

Een fotostudio in de Efteling is definitief gesloten. In het verleden konden Efteling-bezoekers zichzelf laten fotograferen bij een green screen in de Game Gallery. Vervolgens werd digitaal een sprookjesachtige achtergrond toegevoegd. Plaetjesmakers, zoals de locatie heette, onderging de afgelopen weken een verbouwing.

Door een muur weg te halen, maakt de ruimte voortaan deel uit van de naastgelegen snoepwinkel De Verleiding. In plaats van een fotoscherm is er nu een snoepschepwand van snoepmerk Haribo te vinden. Bezoekers mogen voor 6 euro (klein), 8 euro (middel) of 10 euro (groot) een puntzak vullen met snoep.

Het is ook mogelijk om een eigen bakje te gebruiken, voor 2,25 euro per 100 gram snoep. Het bakje moet daarvoor eerst gewogen worden bij de kassa. Verder wordt de uitbreiding van De Verleiding ingezet voor de verkoop van Ruigrijk-souvenirs, zoals de achtbaanlijn die afgelopen najaar uitkwam.

Façade
Plaetjesmakers opende in 2015, als onderdeel van een grote opknapbeurt van de Game Gallery. Het concept sloeg niet voldoende aan. De voormalige naam van de fotostudio prijkt op dit moment nog wel op de façade.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be