Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Toverland verrast bezoekers met vervroegde opening van achtbaan Fenix

17-12-2022, 15.56 uur

Bezoekers van Toverland hebben geluk: wing coaster Fenix is onverwachts weer open. Eigenlijk zou de achtbaan tot de kerstvakantie gesloten zijn in verband met werkzaamheden in de omgeving. In themagebied Avalon wordt momenteel gebouwd aan vier nieuwe attracties, die in 2023 af moeten zijn.

Om die reden was Fenix tot nu toe buiten gebruik tijdens het nieuwe winterseizoen Winter Feelings, dat op zaterdag 26 november begon. Vanochtend maakte Toverland bekend dat de 40 meter hoge rollercoaster een week eerder dan gepland weer in gebruik genomen kan worden.

Dit weekend kunnen waaghalzen weer een ritje maken, mits de weersomstandigheden het toelaten. De attractie is voor het eerst operationeel in de winterperiode sinds de officiële opening in 2018. Fenix heeft treinen met zitplaatsen naast de rail. De topsnelheid bedraagt 95 kilometer per uur.

Spiraal
Avalon wordt in 2023 uitgebreid met de parachutetoren Dragonwatch, de vliegtuigmolen Pixarus, de treinbaan Garden Tour en de kindercarrousel Jumping Juna. De eerste contouren van de attracties zijn al zichtbaar. Pixarus wordt gebouwd in de spiraal van Fenix. Daar gaat de constructie al de hoogte in. Verder zijn er nieuwe, volwassen bomen verschenen.

Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be