Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Video: gondel van bungee-attractie knalt tegen pilaar op Engelse winterkermis

15-12-2022, 14.21 uur

Een bungee-attractie op een grote winterkermis in Londen blijft voorlopig gesloten naar aanleiding van een ongeluk. Normaal gesproken wordt een balvormige gondel met maximaal twee passagiers tientallen meters omhoog gekatapulteerd, met behulp van twee kabels. Woensdagavond ging het fout.

Het incident vond plaats bij de attractie Reverse Bungee Ball op Hyde Park Winter Wonderland, een jaarlijkse kerstmarkt met kermisattracties in de Britse hoofdstad. Op videobeelden is te zien hoe de rechter kabel tijdens de lancering loskomt. Daardoor klapt de gondel tegen de linker arm van het gevaarte aan.

"Holy shit", roept een omstander. "Ik wist het. Ik wist het, verdomme. Deze dingen deugen niet. Elke keer weer, ik zei het nog." Tijdens het voorval zaten twee jongens in de attractie. Ondanks de klap raakten ze niet gewond.

Bevrijd
Na een tijdje in de lucht gebungeld te hebben, konden de inzittenden bevrijd worden door medewerkers. Brandweerlieden kwamen ter plaatse, maar hoefden uiteindelijk niet in actie te komen. Volgens de organisatie van het evenement werd het ongeluk veroorzaakt door een "technisch mankement".Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be