Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling introduceert winterse lekkernij: Bitterkoekjes Mijngoud

25-12-2022, 12.33 uur

Efteling-bezoekers kunnen deze winter een nieuwe snack proeven. Bij speelbos Nest wordt een winterse variant van een Kurkentrekker verkocht; een schoorsteencake van zoet brooddeeg in een spiraalvorm. De lekkernij kreeg de titel Bitterkoekjes Mijngoud.

Dat is een verwijzing naar de goudmijn van de verderop gelegen achtbaan Baron 1898. Zoals de naam doet vermoeden, zitten er bitterkoekjes in. Daarnaast is het deeg bestrooid met suiker en kaneel. De snack is voor 5,30 euro verkrijgbaar bij 't Verwende Nest, het eetkraampje in het speelgebied.

Bitterkoekjes Mijngoud verving de Kurkentrekker-variant Aardbei Witte Wieven. De andere twee bestaande opties Chocolade Zeebonk en Meloen Drakennest staan nog wel op het menu. Overigens is 't Verwende Nest niet elke Winter Efteling-dag geopend: de horecalocatie gaat alleen open op drukke momenten.



Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be