Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-fan tikt Efteling-verkeersbord op de kop

12-12-2022, 12.17 uur

Een Efteling-fan heeft een bijzonder Efteling-relikwie weten te bemachtigen. Verzamelaar Ward Vandepoele haalde een verkeersbord met de naam van het sprookjespark in huis. Dat vertelt de Vlaming trots op Facebook. Daar verscheen ook een foto waarop hij poseert met het gevaarte.

"Vandaag een nieuwe aanwinst gaan ophalen in Völckerdorp, een klein dorpje in Zeeland", aldus Vandepoele. "Erg blij mee, komt waarschijnlijk op m'n studentenflat te hangen." Op het enorme bord prijkt ook een reuzenrad, het internationale symbool van een attractiepark.

De Efteling-liefhebber benadrukt dat het bord niet gestolen is. "Bij vervanging van het nieuwe bord is het oude bord niet vernietigd door de firma van de borden", legt hij uit in het Facebook-bericht. Via via kon Vandepoele het opvallende object overnemen. "Het is dus volledig legaal en correct verkregen", vult hij aan in gesprek met Looopings.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be