Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Rechtbank keurt schadevergoeding voor slachtoffer Walibi-ongeluk af

16-12-2022, 15.55 uur

Een ongeluk met een achtbaan in Walibi Belgium krijgt nog een staartje. In augustus 2020 raakte een vrouw uit de regio Luik gewond bij de mijntrein Calamity Mine. Naar verluidt viel er een decorstuk op de bezoeker, waarna ze afgevoerd moest worden naar het ziekenhuis. Walibi heeft dat verhaal zelf nooit willen bevestigen.

Het incident leidde tot een rechtszaak, waarbij het attractiepark geprobeerd heeft om een schikking te treffen. Het slachtoffer zou een niet nader te noemen geldbedrag ontvangen, waarmee de kous af zou zijn. In verband met het aanbieden van die financiƫle vergoeding werd het voorval nooit inhoudelijk besproken in de rechtszaal.

De vrouw ging akkoord, maar dagblad L'Avenir meldt dat de rechtbank de transactie niet goedkeurt. Naar verwachting zal een andere rechter zich over de zaak moeten buigen. Hoe dat afloopt, is afwachten. Een Walibi-woordvoerster wil in gesprek met Looopings nog steeds geen inhoudelijk commentaar geven over de kwestie.

Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be