Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Nog meer extra toiletten in de Efteling, dit keer bij de entree

23-12-2022, 23.59 uurBeeld: @Coshira_

De Efteling blijft de toiletcapaciteit uitbreiden. Onlangs werden al tijdelijke toiletten toegevoegd in de buurt van familieachtbaan Max & Moritz, om het gemis van de gesloopte Spookslot-wc's op te vangen. Nu is een vergelijkbare unit verschenen bij de hoofdingang.

Achter entreegebouw Huis van de Vijf Zintuigen, bij souvenirwinkel Efteldingen, werd een overkapping geplaatst met gehuurde toiletblokken van de firma Boels. De Efteling heeft geen poging gedaan om ze aan te kleden: de kale wc's zouden niet misstaan op een festival of camping.

Het doel is "om extra toiletcapaciteit te creëeren", bevestigt een woordvoerder aan Looopings. "De toiletten op het entreeplein zijn daar natuurlijk weg vanwege de bouw van het Efteling Grand Hotel." In het hotel, dat in 2024 opengaat, is plek ingeruimd voor nieuwe toiletten.

Kaartcontrole
In de buurt zijn momenteel nog wel twee permanente toiletgebouwen te vinden, allebei nog vóór de kaartcontrole: onder de rieten kap van het Huis van de Vijf Zintuigen en op de Parkeerpromenade.

Een derde Boels-toiletgroep staat al geruime tijd op de Speelweide.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be