Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Familiepark Mondo Verde

Nieuwe achtbaan: Limburgs attractiepark Mondo Verde bouwt spinning coaster

13-12-2022, 16.21 uur

Het Zuid-Limburgse attractiepark Mondo Verde treft voorbereidingen voor de komst van een nieuwe achtbaan. Dat blijkt uit een omgevingsvergunning die het park heeft aangevraagd bij de gemeente. Bij de Italiaanse fabrikant SBF Rides bestelde Mondo Verde een spinning coaster van het type 3 loop XL.

Het gaat om een kleinschalige familieachtbaan met vijf draaiende karretjes met elk vier zitplaatsen. De baan is zo'n 7 meter hoog en 130 meter lang. Looopings kreeg de vergunningsaanvraag in handen. Daarin wordt gesproken over een baanoppervlakte van 51 bij 14 meter. De topsnelheid bedraagt 30 kilometer per uur.

Mondo Verde maakte onlangs bekend dat de attractie Kontiki - een draaiend schommelschip - is afgebroken om plaats te maken voor iets nieuws. De achtbaan moet echter op een andere plek komen te liggen, namelijk op een braakliggend terrein tussen de parkeerplaats en de Waterbaan.

Liseberg
In het park in Landgraaf staat tot nu toe één rollercoaster: een 6 meter hoge familieachtbaan van de Duitse firma Zierer, die eerder te vinden was in het Zweedse attractiepark Liseberg.

Nederland telt momenteel drie achtbanen van SBF Rides, de leverancier van de nieuwe spinning coaster. Die staan in Attractiepark DippieDoe, Julianatoren en Kinderstad Heerlen. Laatstgenoemde bestemming wordt uitgebaat door de familie Van der Honing, ook de eigenaar van Mondo Verde.Meer Familiepark Mondo Verde
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be