Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Familiepark Mondo Verde

Limburgs attractiepark haalt draaiend schommelschip weg

12-12-2022, 13.31 uur

Het Limburgse attractie- en dierenpark Mondo Verde heeft afscheid genomen van een familieattractie. Een draaiend schommelschip met de naam Kontiki werd onlangs gedemonteerd en weggehaald. Foto's op social media laten zien hoe het gevaarte op een oplegger is gezet.

Kontiki, gebouwd door de Duitse fabrikant Zierer, opende in 2008. Mondo Verde belooft dat er iets moois voor in de plaats komt. "Dat hopen we spoedig bekend te kunnen maken", vertelt een voorlichtster aan Looopings. "We zijn hiervoor in afwachting van de vergunning."

Volgens de woordvoerster is besloten om het tollende schip te verwijderen "omdat Mondo Verde wil vernieuwen". De 15 meter lange en 5,5 meter hoge attractie wordt niet gesloopt. Via een tussenhandelaar is de ride verkocht aan een partij in Kroatië.

Meer Familiepark Mondo Verde
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be