Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Tientallen scholieren uit de Efteling gezet vanwege wangedrag

09-12-2022, 17.54 uur

Een groot aantal scholieren uit Den Haag heeft zich donderdag misdragen in de Efteling. Dat melden ooggetuigen aan Looopings. De beveiliging moest meermaals ingrijpen vanwege een reeks incidenten, bevestigt een woordvoerder van het attractiepark. Tientallen raddraaiers zijn het park uit gezet.

Een enorme groep van enkele duizenden scholieren was donderdag een dagje in de Efteling. Daar zaten ook een hoop overlastgevers bij. Ze zouden zich onder meer schuldig hebben gemaakt aan vechtpartijen. Verder zijn medewerkers lastiggevallen en uitgescholden en werd er met stoelen en vuurwerk gegooid, vertellen Efteling-bezoekers en -werknemers.

Een voorlichter bevestigt tegenover Looopings dat er "inderdaad het één en ander voorgevallen is met scholieren". "Dit soort gedrag is natuurlijk nooit gewenst en zeker niet in een familiepark als de Efteling, waar iedereen ongestoord moet kunnen genieten", zegt hij erover.

Tientallen
"De personen die zich hebben misdragen, hebben we uit het park gezet. Dat zijn er tientallen geweest." De woordvoerder wijdt niet uit over wat er precies is voorgevallen. "Maar in alle gevallen was sprake van gedrag dat niet thuishoort in de Efteling."

De beveiliging was de hele dag extra alert. "Er is wel contact met de politie geweest, maar uiteindelijk hebben we het allemaal zelf kunnen oplossen", vult de Efteling-voorlichter aan. Een woordvoerder van de politie bevestigt in gesprek met Looopings dat er niemand is aangehouden.

Den Haag
Het uitje werd georganiseerd door Johan de Witt Scholengroep in Den Haag. Men trok met alle leerlingen en personeelsleden naar de Efteling ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van het scholengemeenschap. De school heeft nog niet gereageerd op een verzoek om commentaar over de herrieschoppers.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be