Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Djurs Sommerland

Nieuwe attracties in dinosaurusgebied Deens pretpark

07-12-2022, 18.32 uur

Pretpark Djurs Sommerland in Denemarken voegt komende winter meerdere attracties toe. Dit jaar ging dinothemagebied Dinosaurland open. In 2023 volgt een tweede projectfase, met als belangrijkste blikvanger een disk'o coaster van de Italiaanse fabrikant Zamperla. De ride - vormgegeven als een gigantisch dinoskelet - heet SpinOsaurus.

Bezoekers nemen plaats op een schijf die heen en weer wordt geslingerd over een heuvel. Het gevaarte gaat bovendien fungeren als de ingang van Dinosaurland. SpinOsaurus wordt de eerste disk'o coaster van Denemarken.

Verder levert de Italiaanse firma Technical Park een sidecar XL: een carrousel met omhoog zwiepende gondels. De toevoeging draagt de naam Motorbike Derby. Een bestaande molen met theekopjes wordt naar het dinogedeelte verplaatst. Om in de omgeving te passen, krijgt de attractie een nieuw thema en een andere naam: Fossilvaskeren.

Nederlands
Voor de dino-uitbreiding schakelde Djurs Sommerland de Leisure Expert Group in, een Nederlands ontwerpbedrijf. De eerste fase omvatte al drie attracties: een powered coaster, een safaribaan en een speeltuin. Ook verwelkomde het attractiepark 25 dinosaurussen.Meer Djurs Sommerland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be