Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
GaiaZoo

Foto's: nieuwe entree voor Limburgse dierentuin GaiaZoo

20-01-2023, 10.29 uur

Het Limburgse dierenpark GaiaZoo heeft een nieuwe ingang in gebruik genomen. Een bescheiden kassagebouw werd onlangs ingeruild voor een groter complex, met onder andere een souvenirwinkel. Het doel was om een grote en imposante constructie neer te zetten zonder dat het ten koste ging van het groen en het landschap.

Het park vond het na ruim zeven miljoen bezoekers hoog tijd om een verouderd bouwwerk in te ruilen voor "een gebouw dat recht doet aan de bijzondere dierentuin die GaiaZoo inmiddels is geworden", vertelt een woordvoerster aan Looopings. Men heeft er maanden aan gewerkt.

Het nieuwe entreecomplex is gasloos en energiezuinig dankzij onder meer warmtepompen en led-verlichting met aanwezigheidsdetectors. Voor de ­gevels werd gebruikg­emaakt van duurzaam dennenhout, isolatieg­las en kalksteen. "Mooi detail is het isolerende sedumdak, dat afhankelijk van het jaar­getijde verandert van kleur en een bijdra­ge levert aan de biodiversiteit", vult de voorlichtster aan.

Inspiratiebron
De nieuwe GaiaShop in het pand biedt niet alleen dierentuinsouvenirs aan, maar ook streekproducten. Het onlangs geïntroduceerde GaiaZoo-logo vormde de inspiratiebron voor het interieur. De winkel kan bezocht worden door mensen die geen dierentuinkaartje hebben. Dat geldt ook voor een nabijgelegen uitkijktoren van 17 meter hoog, die in september vorig jaar werd geopend.

De komende tijd worden het gebouw en het entreeplein nog voorzien van insectvriendelijke beplanting, hagen en kastjes voor vogels en vleermuizen. Het oude kassagebouw, dat nu overbodig is geworden, wordt vervangen door een volière met oehoes, raven en zwarte ooievaars. Dat verblijf bevond zich voorheen in de WolvenVallei.Meer GaiaZoo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be