Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Video: Toverland-achtbaan Booster Bike vastgelopen tijdens testrit met personeel

04-12-2022, 15.21 uur

Booster Bike, de lanceerachtbaan met motoren in Toverland, is vanmiddag halverwege de baan vastgelopen. De trein maakte rond 12.10 uur een testrit. Vanwege de kou was er echter niet genoeg snelheid om het volledige parcours af te maken. Er zaten op dat moment geen bezoekers in de trein, maar wel medewerkers van het Limburgse pretpark.

Zij moesten geƫvacueerd worden. Omdat de trein zich laag bij de grond bevond, waren daar geen hulpmiddelen als ladders voor nodig. De inzittenden konden zelf naar beneden springen. De rest van het weekend blijft de attractie dicht, vertelt een Toverland-woordvoerster aan Looopings.

Achtbanen rijden langzamer als het kouder is. Daardoor kunnen rollercoasters bij bepaalde temperaturen niet draaien. "Aan de temperatuureisen was voldaan, maar vanwege de kou heeft de trein het helaas toch niet gered", legt de voorlichtster uit.

Fenix
"De trein zal volgende week teruggetrokken worden naar het station." Toverland is tot half januari geopend in alle weekenden en in de kerstvakantie. Naast Booster Bike staat momenteel ook wing coaster Fenix stil. In themagebied Avalon, waar de achtbaan ligt, vinden bouwwerkzaamheden plaats.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be