Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Video: Europa-Park test robot die eten en drinken kan rondbrengen

03-12-2022, 15.01 uur

Bezoekers van Europa-Park moeten niet raar opkijken als ze binnenkort bediend worden door een robot. Het Duitse attractiepark experimenteert momenteel met een serveerrobot die bestellingen kan rondbrengen. Dat meldt Europa-Park-directeur Thomas Mack op Twitter.

Hij toont ook een filmpje van de robot in actie. Het apparaat, voorzien van een scherm met ogen, wenkbrauwen en een mondje, kreeg de naam Max. Er komt ook geluid uit. De futuristische creatie werd ontwikkeld door de Franse firma Aldebaran om serveerders te helpen. Het concept wordt Plato genoemd.

"Bij Europa-Park testen we voortdurend nieuwe technologieën om de klantervaring te verbeteren", aldus Mack. "En daarom: say hello to my lil' friend... Max!" In de video rijdt de robot rond in Bubba Svens. Dat is het grote restaurant in themahotel Krønasår, grenzend aan waterwereld Rulantica.

Bewegende stoelen
Thomas Mack houdt zich als directielid voornamelijk bezig met de hotels en horecagelegenheden van de Zuid-Duitse bestemming. Hij is ook één van de drijvende krachten achter het onlangs geopende restaurant Eatrenalin, waarin bezoekers met behulp van bewegende stoelen door verschillende zalen getransporteerd worden.Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be