Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Video: nieuwe Efteling-act draait om figuren uit Symbolica

03-12-2022, 16.41 uur

Een nieuwe entertainmentact in de Efteling werd gebaseerd op een scène in Symbolica. Bezoekers van het sprookjespark kunnen vanaf vandaag twee muzikale figuren uit de attractie tegen het lijf lopen: Nikkelen Nelissen, de eenmansorkestjes uit de Koningszaal van het Paleis der Fantasie.

Ze zijn vormgegeven als goudkleurige muziekmachines, opgebouwd uit verschillende muziekinstrumenten. De act was vooraf niet door de Efteling aangekondigd. "Lange en Korte Nelis zijn uit de Koningszaal van Symbolica gestapt om de gasten te verblijden met hun muziek", luidt de officiële omschrijving in de Efteling-app.

De personages doen dansjes op de Pardoes Promenade, pal voor het paleis. Er werd een nieuwe soundtrack voor geproduceerd, voortbordurend op de bekende Symbolica-melodie van Efteling-componist René Merkelbach.

Wim Sonneveld
In de Koningszaal fungeren Korte Nelis en Lange Nelis als het huisorkest van koning Pardulfus. Ontwerper Robert-Jaap Jansen liet zich voor de creaties inspireren door de oude straatmuzikant Koperen Ko. De naam Nikkelen Nelis komt van een gelijknamig lied van Wim Sonneveld uit de jaren zestig.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be